Bombonele amarui-acrisoare

Vezi versiunea printabila

Am pornit de la o reteta a Cristinei K. si am facut mici modificari pe ici pe colo...

Ingrediente:

- 200 g nuca cruda (IG=15);
- 140 g prune uscate fara samburi (IG=40);
- 40 g cacao (IG=20).

[Atentie - nucile si cacaoa contin grasimi, in combinatie cu un IG > 35, deci nerecomandat pentru montignaci la F1. Insa nici nu va recomand sa inlocuiti prunele uscate cu altceva pentru ca tot farmecul acestei retete consta in aroma absolut deosebita a prunelor uscate!]

Am lasat nuca la inmuiat pentru 3-4 ore si am fost uimita de efectul hidratarii - gustul e cu mult mai bun, iar dupa macinare rezultatul cu mult mai fin. Acest pas este deci obligatoriu.


Am amestecat cele 3 ingrediente cu ajutorul robotului, apoi am format bombonelele - au iesit 50 de bucati, iar o parte le-am dat prin seminte de susan crude (IG=35). Daca vreti sa le tavaliti prin susan, cocos (IG=45) etc este bine sa faceti acest lucru dupa ce formati fiecare bomboana, cand inca sunt putin lipicioase.


Rezultatul este absolut nemaipomenit: aroma usor acrisoara a prunelor uscate in combinatie cu tenta amaruie data de cacao... o Nebunie!


Sunt cu mult mai fine decat Raw Carob Fudge si nici nu trebuie lasate la frigider.


Daca folositi prune prea uscate, nu uitati sa le inmuiati inainte, dupa cum bine recomanda Cristina K.

10 comentarii:

Ina spunea...

EXCELENTA reteta! Am s-o incerc si eu! Te pup!

ellis spunea...

Supre! cred ca sunt f bune; mie imi plac mult prunele uscate, de retinut reteta; multumim

Nik26 spunea...

Sa stiti ca sunt grozave! ;) Incercati-le!

Miutza spunea...

suna si arata delicios! ;) bravo! imi plac la nebunie prunele uscate in ciocolata :)

alina_retete_dietetice spunea...

Inghit in sec,arata extraordinar
Eu ma impac cam greu cu prunele uscate si cred ca nici nu gasesc pe aici
Oricum am pus ochii pe reteta ,tot ce are ciocolata nu-mi scapa

Sabina spunea...

ce bune tre sa fie !!! fac si eu!

Antzu' spunea...

daaaaa, cu siguranta is bune...am facut si eu ceva de genul, dar mai fac ca am prune:X

Nik26 spunea...

:) Ma bucur pentru ca v-a atras atentia reteta!
Eu de fiecare data raman uimita ce delicii pot iesi din doar cateva ingrediente, deci nu cred ca veti regreta daca le faceti! ;)
Mie mi s-au parut mai bune decat ciocolata! ;)

Sakura spunea...

multumim de reteta
1 martie excelent
:)

Nik26 spunea...

Multumesc, Sakura! :)
Sa ai o primavara minunata!