Panna cotta cu afine


Vezi versiunea printabila

Am avut ca punct de pornire Panna Cotta din Teo's Kitchen.

Am folosit:

- 1/2 cana lapte 0% = 125 ml;

- 1 plic 10 g gelatina fin maruntita alba, pentru 0.5l lichid;

- 200 ml smantana dulce 32%;

- o lingura fructoza* (IG=20);

- un pumn afine (IG=25).



Am pus intai gelatina la inmuiat in 1/2 cana lapte pentru 10 minute (pe pliculetul de gelatina sunt instructiuni foarte clare legate de utilizare).




Intre timp am pus pe foc smantana dulce cu fructoza. Doar le-am incalzit putin si am amestecat sa se dizolve fructoza. (As fi preferat sa folosesc smantana 15% grasime, dar nu am gasit decat 32%.)
Am luat de pe foc si am adaugat laptele cu gelatina si am amestecat bine. Gelatina trebuie pusa in lichid de maxim 60 grade pentru a se evita distrugerea ei.
La final am adaugat si afinele si am turnat compozitia in forme de silicon.



Le-am lasat la frigider, iar dupa aprozimativ 3 ore erau intarite. :) Insa nu as putea spune care e timpul minim necesar de stat la frigider... :b



Un desert extrem de rapid in ceea ce priveste prepararea...



dar si foarte bun. :)



3 comentarii:

Antzu' spunea...

pai....laptele e glucidic....smantana nu...nu e corecta combinatia...pentru f2 poate....oricum arata senzationala,..vreau si eu

Nik26 spunea...

Venit din partea ta, ma surprinde acest comentariu.
La "Sezatoare" s-a discutat in Nenumarate randuri despre problema lactatelor degresate.

"Intrebarea nr. 135:
(...)
Nu sunt sigura daca pot sa beau lapte 0% grasimi cu lipide.
(...)

Raspuns:

Da, puteti consuma lactate 0% cu lipide.
Atentie, este de dorit a nu se abuza de produsele lactate (chiar cu 0%) caci, in ciuda IG-ului lor mic, sunt foarte insulinogene. Aceasta se datoreaza zerului pe care il contin."

(Sursa: http://doi4montignac.blogspot.com/)

Antzu' spunea...

imi cer scuze!nu am aflat de asta,,nu am reusit sa stau atat de mult p net in ultima vreme si de asta nu am stiu..ultima data nu era voie..dar e o veste minunata!inca o data scuze..